Dziś mamy 8 września 2024, niedziela, imieniny obchodzą:
24 lipca 2024

Powołanie wojewódzkiego konserwatora zabytków. Powierzenie stanowiska

fot.  Kujawsko-Pomorski Urząd Wojewódzki w Bydgoszczy

fot. Kujawsko-Pomorski Urząd Wojewódzki w Bydgoszczy

Wojewoda Kujawsko-Pomorski Michał Sztybel, z dniem 23.07.2024r. powołał #Panią Izabelę Brzostowską na stanowisko nowego Kujawsko-Pomorskiego Wojewódzkiego Konserwatora Zabytków.

Jednym z ważniejszych zadań, jakie postawił Wojewoda przed nowym Konserwatorem jest właściwa współpraca z jednostkami samorządu terytorialnego.

Izabela Brzostowska – dotychczas Wydziału Rejestru i Dokumentacji Zabytków w Wojewódzkim Urzędzie Ochrony Zabytków w Toruniu, wieloletni wykładowca akademicki w dziedzinie zabytkoznawstwa i konserwatorstwa. Prowadzi działalność badawczą, której wynikiem są liczne publikacje naukowe. Jest absolwentką Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu, na Wydziale Sztuk Pięknych, na kierunku Ochrona Dóbr Kultury, ze specjalnością konserwatorstwo.

Materiał: Kujawsko-Pomorski Urząd Wojewódzki w Bydgoszczy

Oceń artykuł: 28 27

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!


0

Korzystaj ze smaków lata i jesieni. Włącz do diety morele

Korzystaj z bogactwa barw i smaków jakie dają nam# lato i jesień. Codziennie do swojej diety włączaj kolorowe owoce i warzywa. Każdy kolor to inne składniki.

(czytaj więcej)
0

Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?

Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!

(czytaj więcej)
0

Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu

Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.

(czytaj więcej)