Dziś mamy 8 września 2024, niedziela, imieniny obchodzą:
17 czerwca 2024

Bitwa Regionów w Sicienku. Podsumowanie wydarzenia

fot. Kujawsko - Pomorski Oddział Regionalny ARIMR

fot. Kujawsko - Pomorski Oddział Regionalny ARIMR

16 Kół Gospodyń Wiejskich przygotowało przepyszne dania konkursowe degustowane# przez Komisję konkursową w której składzie byli:

- Tomasz Welter,
- Rafał Chruścicki,
- Michał von Ossowski.

Wszystkim Kołom serdecznie dziękujemy za przygotowanie pięknych stoisk oraz przepysznych dań.

Tym razem na podium stanęły:

1. KGW w Kruszynie za żeberka wieprzowe okraszone szparkami z boczkiem ze swojskiej spiżarki z marchewką,

2. KGW Dąbrowa Chełmińska za leśne bitki,

3. KGW Michalin Czarnina z królika z kluskami ziemniaczanymi,

Wyróżnienie otrzymało KGW Chabry i Maki w Prądocinie za kluski ziemniaczane ze szpyrkami i duszoną marchewką.

Serdecznie gratulujemy

Materiał: Kujawsko - Pomorski Oddział Regionalny ARIMR

Oceń artykuł: 94 95

Czytaj również

udostępnij na FB

Komentarze (0) Zgłoś naruszenie zasad

Uwaga! Internauci piszący komentarze na portalu biorą pełną odpowiedzialność za zamieszczane treści. Redakcja zastrzega sobie jednak prawo do ingerowania lub całkowitego ich usuwania, jeżeli uzna, że nie są zgodne z tematem artykułu, zasadami współżycia społecznego, a także wówczas, gdy będą naruszać normy prawne i obyczajowe. Pamiętaj! -pisząc komentarz, anonimowy jesteś tylko do momentu, gdy nie przekraczasz ustalonych zasad.

Komentarze pisane WIELKIMI LITERAMI będą usuwane!

Dodaj komentarz

kod weryfikacyjny

Akceptuję zasady zamieszczania opinii w serwisie
Komentarz został dodany. Pojawi się po odświeżeniu strony.
Wypełnij wymagane pola!


0

Korzystaj ze smaków lata i jesieni. Włącz do diety morele

Korzystaj z bogactwa barw i smaków jakie dają nam# lato i jesień. Codziennie do swojej diety włączaj kolorowe owoce i warzywa. Każdy kolor to inne składniki.

(czytaj więcej)
0

Domowa pizza. Jak dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu?

Chrupiący spód, soczyste warzywa, aromatyczne zioła i gorący,# rozpływający się żółty ser – pizza to danie, którym można delektować się na całym świecie. Prosta receptura zdobyła serca przedstawicieli różnych kultur, które tworzą własne kombinacje oparte na lokalnych składnikach. Nic dziwnego, klasyczna pizza to wręcz uzależniająca mieszanka sycących węglowodanów, wzmacniających smak tłuszczy, dodającego energii białka oraz pobudzających mikroelementów, pochodzących ze świeżych warzyw i ziół. Jak zatem odpowiednio dobrać składniki, by nie zepsuć klasycznego przepisu, a jednocześnie zaskoczyć swoich gości zupełnie nowym smakiem? Podpowiadamy!

(czytaj więcej)
0

Ponad 5,5 mln transakcji bonami. ZUS dokonał podsumowania programu

Rodzice i opiekunowie mieli dużo czasu na wykorzystanie #bonu turystycznego. Program wystartował 1 sierpnia 2020 r. i obowiązywał do 31 marca 2023 r. W tym czasie zrealizowano ponad 5,5 mln transakcji bonami na łączną kwotę blisko 3,2 mld zł. Suma płatności zrealizowanych przez mieszkańców województwa kujawsko-pomorskiego przekroczyła 160,6 mln zł.

(czytaj więcej)